Start fietsseizoen 2024 – 3 maart 2024

Zondag 3 maart start het nieuwe fietsseizoen voor de Echte Vrienden. Vanaf nu wordt er zondag opnieuw samengekomen om 9u00 aan de kerk van Maria-ter-Heide voor de clubritten in A- en B-ploeg. Deze ritten tellen mee voor het Fair Play-klassement. We hopen alleszins op een grote opkomst en een veilig en sportief seizoen voor iedereen.

Clubfeest – 25 november 2022

Op vrijdag 25 november 2022 organiseren we het jaarlijkse clubfeest, houd alvast de datum vrij, meer info volgt later.

Algemene vergadering – 26 oktober 2022

Het wielerseizoen loopt stilaan op zijn einde. Ter afsluiting organiseren we zoals steeds een algemene vergadering, op woensdag 26 oktober 2022. De vergadering gaat door in café Bellevue en zal starten om 20u00 stipt. Alle leden zijn vriendelijk uitgenodigd. Indien er nog onderwerpen dienen besproken te worden, mogen deze steeds aangebracht worden per mail wtc_echtevrienden@hotmail.com .

Clubkampioenschap Brasschaatse wielerclubs – 11 september 2022

Zondag 11 september vindt de tijdrit plaats voor het clubkampioenschap van de Brasschaatse wielerclubs. Omdat er dit jaar geen aansluitende wegrit wordt georganiseerd, zou het leuk zijn als WTC De Echte Vrienden kan rekenen op een mooie afvaardiging van de club. Er worden 5 ronden gereden tegen de tijd. Geïnteresseerden mogen zich opgeven bij het bestuur.

Rit naar Willemstad – 22 juni 2022

Op woensdagavond 22 juni vond naar jaarlijkse gewoonte de midzomerrit plaats naar Willemstad. Om de langste dag te vieren reed de A-ploeg naar het uiterste punt aan deze kant van het Hollands Diep.

Rit naar Scherpenheuvel – 12 juni 2022

Zondag 12 juni mocht een deel van de A- en B-ploeg vroeg uit de veren voor een vertrek om 8u naar Scherpenheuvel. Na 150 km en een zegening van de Paus konden ze rustig uitblazen op het terras van café Belle Vue.

Veldtoertocht Brasschaat – 16 januari 2022

Na enkele uitgestelde edities gaat dit jaar de veldtoertocht van RABC opnieuw door. Het zou leuk zijn hier aanwezig te zijn met een goede afvaardiging van onze club. Vertrek is voorzien op 16 januari 2022 om 9u aan GIB Brasschaat, Door Verstraetelei 50. Maak hier alvast een deel van je goede voornemens waar.

Hervatting ritten per 10 – woensdag 28 april 2021

Vanaf woensdag 28 april 2021 hervatten de woensdagavond- en zondagritten weer met groepen van max. 10 personen. We blijven wel fietsen, in kleinere groepjes, en blijven rekening houden met de nodige afstand bij het verzamelen aan den Bellevue voor vertrek. Daar worden de groepen verdeeld. Voor een stop op terras met frisse pint of chocomelk is het nog even wachten.

Hervatting clubritten – 20 mei 2020

Vanaf woensdag 20 mei kan er opnieuw in groep gereden worden. Er zijn wel enkele nieuwe richtlijnen die in acht moeten worden genomen :

– een groep wielertoeristen mag maximaal uit 20 personen bestaan (wegkapitein ingegrepen);
– een wegkapitein aanduiden is verplicht;
– in principe zal de wegkapitein een lid zijn van het bestuur, maar mits akkoord kan ook een ander lid deze rol vervullen;
– de wegkapitein zorgt ervoor dat de regels worden nageleefd;
– gebruik je gezond verstand! Dit betekent: zoveel mogelijk social distancing toepassen, geen bidons uitlenen, niet spugen of snuiten onderweg, …;
– bij materiaalpech wordt er gewacht op afstand van elkaar. De pechvogel kan zich laten bijstaan door 1 of twee clubleden die meer gedreven zijn in technische aangelegenheden. De wegkapitein heeft steeds een kleine hoeveelheid hygiënische handgel bij;
voel je je ziek, is iemand in je naaste omgeving ziek, ben je in contact geweest met een mogelijk besmette persoon —> blijf dan thuis!!!

Covid-19 maatregelen – 18 maart 2020

Sinds 18 maart 2020 heeft het Corona-virus -Covid-19- beperkingen op ons gewone én sportieve leven gelegd. Hierdoor dient WTC De Echte Vrienden alle activiteiten op te schorten tot nader orde. Fietsen in groep is verboden. Alleen fietsen of met één kompaan is nog wel toegelaten. Respecteer bij het inhalen de afstand van 1,5 meter ten aanzien van andere sporters. Dit omwille van veiligheidsredenen en om ervoor te zorgen dat het virus zich niet verder kan verspreiden. De gezondheid van onze leden staat voorop. Hou het gezond en tot in betere tijden…